Hakkımda




1956 yılında Sivas’ta doğdum.  İlkokul, ortaokul ve liseyi Sivas’ta bitirdikten sonra 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldum.  Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi için gittiğim ABD’de Catholic University’den 1982 yılında Finans Master’ı, 1986 yılında da Ekonomi Doktorası derecelerini aldım. 1985-1988 yılları arasında New York Eyalet Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptım.  


1988 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın daveti üzerine Türkiye’ye döndüm.  Savunma Sanayii Müsteşarlığının (o zamanki adı ile Savunma Sanayii Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı) kurucu kadrosunda yer aldım ve kurumun ekonomik işlerden sorumlu müsteşar yardımcılığını görevini üstlendim. 1990 -1991 yılları arasında Türkiye’nin ana KİT’lerinden birisi olan Sümerbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundum.  1991-1993 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevini yaptım. Ayrıca, Eximbank ve Bankalar Birliğinde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum ve Bilkent Üniversitesinde Makroekonomi, Para ve Banka (Money and Banking), Yatırımlar ve Portföy Yönetimi (Investments and Portfolio Management) ve MBA programında seminer dersleri verdim.

1993 yılında Turgut Özal’ın vefatının ardından Cumhurbaşkanlığındaki görevimden istifa ettim. Daha sonra Washington’da Dünya Bankasında göreve başladım.  2007 yılına kadar Dünya Bankasında çalıştıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm ve Afrika, Asya ve Ortadoğu’da çeşitli ülke hükümetlerine ekonomi ve finans sahalarında danışmanlık yaptım.  Halen, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünde ders vermekteyim.

Pi Gamma Mu International Honor Society in Social Sciences hayat boyu üyeliği (life-time memberve Sigma Xi Research Society Columbia University Chapter tam üyeliği (full member) ödülleriyle ödüllendirildim.

Evliyim ve iki oğlumuz var.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Düşük kur rekabet gücümüzü artırdı mı?

Türkiye Neden Gri Listeden Çıkarılmadı ve Ne Yapması Gerek?

Bankalar istediklerine istedikleri kadar kredi verebilirler mi? Kredi Riski, Büyük Krediler, Limitler ve Denetim